65-годишнина от създаването си отбеляза ПГСС „Никола Пушкаров“ в Попово.

Written by on 21/04/2023

65-годишнина от създаването си отбеляза ПГСС „Никола Пушкаров“ в Попово.

При огромен интерес от страна на жителите и гостите на града се проведе празникът на учебното заведение. Залата на Народното читалище посрещна стотици бивши и настоящи учители, ученици, родители и съмишленици на професионалната гимназия. Организаторите бяха подготвили специален филм, посветен на 65-годишната история на училището. По време на презентирането му, част от присъстващите се разчувстваха заради милите спомени, които той събуди у тях. Възпитаници и учители на гимназията представиха пред публиката богата музикално-артистична програма, с която внесоха още добро настроение.
В тържественото си слово директорът на ПГСС „Никола Пушкаров“ инж. агр. Теменуга Тодорова отправи своите благодарности към всички, които са допринесли за развитието на училището. През годините своят висок потенциал гимназията затвърди не само на областно и национално ниво, но и на международно, за което свидетелстват многото отличия, признания и постижения.

Учителски колектив на ПГСС Никола Пушкаров Попово

 

На събитието присъства и кметът на община Поповод-р Людмил Веселинов. В поздравителното си слово той заяви, че ще продължи да работи в екип с ръководството на училището. Сред офицалните гости бе и началникът на РУО-Търговищег-жа Елка Станчева, която подари на директора цветен портрет на патрона на училището Никола Пушкаров. С присъствието си празника уважиха и народният представител Йорданка Георгиева, секретарят на община Попово и председател на Обществения съвет при ПГСС „Никола Пушкаров“ – Христо Белчев, зам.-председателят на Общински съвет – Попово – Николай Черкезов.

Изненадите за гостите продължиха и след тържественото отбелязване на годишнината. Учениците от гимназията изучаващи кулинарни технологии показаха своите професионални умения. Заедно със своите учители те бяха подготвили вкусни изкушения.

Изненадите за гостите от паралелката кулинарни технологии

По повод годишнината на професионалната гимназия е издадена и летописна книга под заглавието „Преди, сега и завинаги“, която започва така: „Преди много векове един китайски мъдрец е казал: Ако мислиш за една година напред – посей ориз, ако мислиш за десет години напред – засади дърво, а ако мислиш за сто години напред – образовай деца“.

Преди, сега и завинаги- кинига по повод 65 години от създаването на ПГСС Никола Пушкаров

Екипът на Радио „Търговище“ пожелава на всички възпитаници, учители и ръководството на ПГСС „Никола Пушкаров“ нестихващ ентусиазъм и мотивация. Честит празник!

За Радио „Търговище“ събитието отрази: Василиса Стоянова (журналист)


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background