Вандализъм и безучастност в Търговище.

Written by on 25/09/2023

Вандализъм ,безучастност ,страх ,липса на морални цености ,липса на семеен контрол ,гражданско отговорно общество ,свобода превърната в свободия,… и още и още.

Все неща резултат на „Демокрацията“ ,за която много от нас бяха по площадите и вярваха ,че е настъпила повратна точка в развитието на България – уж за хубво.

 

За голямо съжаление въпреки ,че Търговище е сравнително малък град той също не остава изолиран от всеобщата физическа, културна и морална деградация ,която се вихри в пълна сила в обществото ни от най – висшите етажи на властта до обикновения гражданин.

 

Наскоро обновеното пространство в Запад 3 вече е изглежда като след война след непрестанните вандалски прояви.

 

Тази вечер наши слушатели ни алармираха за видео ,което е било заснето от гражданин и качено в фейсбук групата  : „Targo- за проблемите и радостите на Търговище“ от профил с инициали И. С.

Видимо клипът е заснет от балкона на апартамент в близост до обновеното блоково пространство(детската площадка)

 

На него ясно се вижда група от 3-ма младежи ,който „ИГРАЯТ“(рушат) не обезпокоявани с части от детската площадка.( люлка)

 

Припомняме ,че тази част беше неотдавна обновена от Община Търговище 

 

 

 

ВИДЕО:

Видео:Фийсбук

 

За голямо съжаления „новото ново“ тренди в нета е повече да снимаме и да качваме ,от колкото да осуетим или предотвратим с действия. По модерно е да качиш видео отколкото да слезеш да си поговориш или просто да се развикаш от балкона на тези младежи.

 

Страх липса на гражданска отговорност или просто апатия към все по често случващите се подобни сцени.

Дали дългият преход ,непрестаннта икономическа нищета ,просто нашата си Бай- Ганьовщина или пък забързания свят и всекидневното информацинно „цунами“ което ни залива в социалните мрежи са причината за подобни действия и бездействия? Оставям на всеки от Вас сам да прецени.

 

P.S

Малко след приключването на статията ни видеото беше  недостъпно  или изтрито от фийсбук групата. Причина: вероятно коментарите под поста и обвиненията към автора на видеото в безучастие или оказан натиск към на администраторите на групата не можем да сме кажем.

 

Екипа на радио Търговище обаче макар и онлайн не може да остане безучастен към подобен вид прояви на вандализъм ,апатия ,бездействие ,и.т.н

 

Подобен тип прояви винаги ще срещат нашето медийно внимание. Радио Търговище ще продължава да се опитва да бъде макар и малка но различна и независима от някой или нещо в страната или града ни медия.

 

 

 

 

 

 

 


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background