“ Солени ветрове – 2019″ събира в Бургас бардове от цялата страна

Written by on 14/07/2019

Наближават XI Летни празници на изпятата поезия „Солени ветрове-2019“. Това е най-големият международен фестивал на поетите с китара в България, наричани още бардове или Singer-songwriters. В три поредни вечери, бардове от цялата страна и чужбина ще влязат в музикално-поетичен диалог с публиката.
Датите и мястото на провеждане са:
22 август 2019 г., на открита сцена „БулевАрт“, в центъра на гр. Бургас.
23 и 24 август 2019 г., на открита сцена „Охлюва”, в Морската градина на гр. Бургас.
Участници с различни творчески търсения и стил ще изпълнят своите авторски песни в съпровод с акустични инструменти. През различните години, броят на изпълнителите е варирал от 30 до 50 души, с възрастов диапазон от 12 до над 60.
От сцената на „Солени ветрове”, са звучали песните на най-добрите български поети с китара. Наши гости са били бардове от Великобритания, Германия, Македония, Русия, Украйна, Франция.
Фестивалът е с представителен и конкурсен характер.

Организаторите канят всички желаещи да участват в „Солени ветрове“ – бардове и изпълнители или интерпретатори на авторски песни, да подадат своите „Заявки за участие“ до 20.07.2019г. на e-mail: bardburgas@gmail.com
Освен индивидуални изпълнители, могат да вземат участие дуети и групови формации.
Бургаският фестивал на бардовете е сцена, отворена към свободомислещия човек и към всеки, който не се страхува да нагази с рани в солената морска вода и да развее волно косите си на „Солените ветрове“.

Подробностите можете да прочетете в Регламента на фестивала или на страницата на „Кръгът на Барда – Солени ветрове“ http://www.facebook.com/Bard.Burgas .
ОРГАНИЗАТОРИ: Сдружение „СОЛЕНИ ВЕТРОВЕ“
За справки и допълнителна информация:
Светлана Стоянова, (Председател на УС на сдружението) тел: 0878 776 893
Антон Димитров, (Зам. Председател на сдружението) тел: 0887 735 528


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background