Без сняг по Коледа. Това са прогнозите на синоптиците за тази година.

Ето още информация за това какво време ни очаква в дните до Коледните празници.

През следващите няколко дни времето ще остане типично зимно с температури по ниски от тези който бяха през изминалия уикенд.

Днес и утре ще остане студено с температури сутринта до минус 5 – минус 6 градуса, а в часовете следобед – до максимум +5 – +6 градуса.

Пореден средиземноморски циклон се очаква да засегне Балканите в сряда. У нас валежите ще започнат от югозапад на североизток по-късно следобед и ще продължат през нощта. Отново ще има условия за мокър сняг в планините и около планинските масиви в западната половина на България.

Междувременно от Средиземноморието ще нахлуват топли въздушни маси, които ще повишават температурите. Така в последните 2-3 дни на седмицата вятърът ще се обърне от юг-югозапад, ще е със силни пориви и термометрите ще се върнат към дневни стойности между 10 и 15-16 градуса.

Без сняг за Коледа

В с края на тази и началото следващата седмица на предстои нов краткотраен  декемврийския студ. Ще премине студен атмосферен фронт, който ще понижи температурите около 19-20 декември. Валежите ще са през почивните дни – краткотрайни, предимно от дъжд в ниските част на страната.

В дните около Бъдни вечер и Коледа  се очаква да настъпи период с по-устойчиво сухо време. Слънцето ще грее по-често, температурите сутрин ще са близки до нулата, а следобедните часове ще достигат 9-10, на места дори до 14-15 градуса.

С много голяма вероятност ще посрещнем Коледните празници без сняг в равнинната част на страната.


Reader's opinions

Leave a Reply


Continue reading

Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background