Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) обяви за днес жълт предупредителен код за 11 области на страната. Предупрежденията са за значителни валежи от дъжд, както и за валежи от сняг.

Жълт код за опасно време за област Търговище

Областите с жълт код за валежи от сняг са:

Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Шумен, Сливен, Кърджали и Смолян.

Областите с жълт код за значителни валежи от дъжд са: 

Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен и Бургас.

Според прогнозата на НИМХ времето днес ще се задържи облачно. Валежите в Западна България ще спрат, но в Централна и Източна ще се усилят и на места ще са значителни. В Предбалкана ще вали сняг, значителен в източната част. В Лудогорието и Източните Родопи валежите ще са от дъжд и сняг. Ще духа до умерен, в източните райони до силен североизточен вятър, с който ще продължи да нахлува студен въздух. Към 14 часа температурите ще бъдат между 3° и 8°, в крайните югозападни райони и Черноморието до 10° – 11°, съобщиха от НИМХ, цитирани от БТА.

Ето какво време ни очаква през следващите  няколко дни

Ще се задържи облачно. Ще има и валежи, предимно от дъжд, значителни по количество в югоизточните райони. Във вторник по-малка е вероятността за валежи в Западна България, а в сряда в Североизточна. Вятърът ще бъде от североизток, до умерен, в източните райони временно силен. Ще остане сравнително студено за края на ноември с минимални температури ще между минус 1° и 4° и максимални – между 3° и 8°.

От Агенция “Пътна инфраструктура апелират водачите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват необходимата дистанция, да не предприемат резки маневри и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

 


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background