Духов оркестър Търговище откри новия творчески сезон с концерт на открито

Written by on 31/08/2022

Духов оркестър Търговище при Община Търговище под ръководството на диригент Росица Бояджиева- Вълева започна новия си творчески сезон с концерт на открито.

Концертът се проведе  на 30.08.2022 от 19:00ч, на малката сцена в парк „Борово око“. Граждани и гости на града се насладиха на изпълнения в различни жанрове. Оркестърът зарадва множеството граждани и с три  нови произведения- „А сад адио“ (Любиша Самарджич) , „Буба Мара“ ( Емир Костурица) и „Билка“ (Дико Илиев).

 

В разговор с диригента на оркестъра Росица Бояджиева- Вълева Радио Търговище научи за предстоящите концертни изяви на Духов оркестър Търговище.

Следващото участие на състав е на 06 септември от 10:00 ч., по случай Националния празник на България, пред „Войнишкия паметник“.

На  15 ти септември, оркестърът ще открие новата учебна година в 2-ро СОУ „Проф. Никола Маринов“.

Концерт пред РИМ – Търговище предстои и по случай  европейските дни на наследството – на 17ти септември от 10:30ч.

Още един концерт ще изнесе  състава на 21-ви септември, по случай Независимостта на България  в парк „Роден кът“ от 18:00ч.

На 28 ми септември на площад „Свобода“, по случай денят на музиката -съвместен концерт на духов оркестър Търговище , женски хор „Златна лира“ и ПФА „Мизия“.

През настоящия месец оркестърът получи и две покани за участия в музикални фестивали в Република Турция(в градовете Бурса и Измит).


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background