Започна изборния ден

Written by on 14/11/2021

При засилени мерки засигурност започна изборният ден в странта. От МВР и регионалните подразделения съобщават че ноща преди изборите е преминала спокойно и без иинциденти. Общо 272-ма служители на МВР в областа са ангажирани с външната охрана на местата за гласуване. В Областната дирекция /ОД/ на МВР е създадена организация и са предприети комплекс от мерки за осигуряване на добър обществен ред и сигурност и гарантиране законосъобразното протичане на вота.

По предварителни данни на ЦИК право на глас днес в България имат общо 6 708 189 души. 

Изборният ден на територията на Община Търговище също започна в нормална обстановка във всичките общо 271 избирателни секции точно в 7,00ч тази сутрин, съобщи председателят на Районната избирателна комисия /РИК/ адвокат Диана Игнатова.

56 308 са избирателите в община Търговище в изборите за президент, вицепрезидент и народни представители. 35 665 от тях са в град Търговище, а 20 640 – в населените места на общината.

За пръв път ще могат да гласуват 270 души, навършили пълнолетие от изборите на 11 юли до днес. В самия изборен ден рожден ден имат двама от тях.

Радио Търговище следи изборният ден и ще продължава да Ви информира на сайтани за случващото се.

Очаквайте допълнителна информация по късно през деня.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background