Градим или рушим в нашият град?

Written by on 11/10/2021

Градим или рушим? Може ли да пазим изграденото? Тези въпроси вълнуват всеки един гражданин на Търговище със сигурност . Много от Вас си ги задават при гледката на вандалски прояви в централната градска част или в обновени и ремонтирани части на града ни.

Ето още един от многото подобни случай.

Само след по малко от петилетка междублоковото пространство в квартал Запад2( 37/40 блок) изглежда така сякаш там ремонт никога не е бил правен.

Нека припомним :

За съжаление част от ремонтът за 5,5млн лева оцеля едва 3 години.

Ето как изглежда днес 11/10/2021 част от междублоковото пространство.

Разкопана асфалтова настилка, нарушена цялост на тротоарните настилки ине само…

Очевидно във въпросния квартал са извършени изкопни дейности на газопреносни, телекомуникационни дружества или ВиК.

Въпросът е : градим или рушим? Ако градим и искаме да създаваме още по добра среда с всички необходими за всяко семейство полезни неща(газ,ток,вода,интернет, и др) то как градим? Това което съграждаме реално води ли до истинско благоустрояване или причинява повече щети от колкото ползи?

Докога въпросните дружества ще бъдат безнаказани за подобни действия? Съгласно разрешителните, който се издават от общината за подобни действия въпросните дружества са длъжни да възстановят всички прилежащи засегнати от ремонта (разкопаването) тревни площи и инфраструктура в срок и качествено.

До кога ще виждаме служители на ВиК да разкопават ново асфалтирани улици и ще ги „зарязват“ в подобно състояние с месеци с оправданието “ трябва да улегне за да няма пропадне после на асфалта“

Примери за подобни инженерно-строителни безумия в града ни са безчет. Споменатия пример е само още един от многото подобни изблици на частни интереси който след „проектите“ си оставят дупки, кал или зле завършено възтоновяване.

Ние от радио Търговище (а предполагам и всеки от Вас) питаме КОЙ е отговорен за това съсътояние и защо.

Призоваваме Всички ,който се чувстват по един или друг начин отговорни за това състояние да се самосезират в най-кратки срокове.

Освен всички органи и дружества (виновни или по малко виновни) рзбира се трябва и НИЕ гражданите да се научим да сме по отговорни да пазим това което е съградено.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background