Юбилеен балетен спектакъл по повод 50 години Балетна формация „Търговище“

Written by on 08/10/2021

С балетен спектакъл „Конче Вихрогонче“ Младежки дом-Търговище ще отбележи един много сериозен юбилей – 50 години от създаването на Балетна формация „Търговище“. Представленията ще бъдат три, премиерата е на 18 октомври 2021г., понеделник, в следващите две вечери са следпремиерните представления. Началният им час е 18.30ч., мястото – Драматичен театър-Търговище.

Подобен тип балетен спектакъл е правен в Търговище за последно преди близо 30 години. Като цяло в страната изключително рядко се поставят класически балетни спектакли, които да се изпълняват от самодейни състави.
Въпреки трудното време и епидемиологичните ограничения, които пречат на нормалния работен процес в залата, момичетата от Балетна формация „Търговище“ и техните ръководители Севдалина Стойчева и Мариам Макарнаян, вложиха много желание и усилия, за да сбъднат мечтата, наречена „Конче Вихрогонче“. Адаптацията и режисурата са на доц. д-р Желка Табакова, хореографията на д-р Бонка Матова и доц. д-р Желка Табакова.
Покани – от понеделник следобед, в Младежки дом, стая „Информация“, ет.1. Ще се спазват епидемиологичните предписания за заетост на залата до 50%.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background