Полицейска операция за контрол на пешеходците

Written by on 05/10/2021

От днес на територията на областната дирекция Шумен започва полицейска операция за контрол на пешеходците, които пресичат на непозволени и необозначени места.

Проверките ще бъдат насочени и към водачи, които отнемат предимство на пешеходците на пешеходни пътеки. В Шумен пътните полицаи ще осъществяват контрол за спазване на правилата, като приоритет ще бъдат районите около учебните заведения и широк център. Напомняме на пешеходците да пресичат само на обозначените места. Съветите на пътните полицаи са да не изскачате пред колите внезапно на непозволени за пресичане места. Помнете, че водачите на приближаващите автомобили ви виждат много по-късно, отколкото предполагате. Не избързвайте да пресичате пътното платно, когато приближава автомобил. Помнете, че когато сте с тъмни дрехи, сте трудно забележими и рискът от настъпването на пътен инцидент е много по-голям. При възможност се снабдете със светлоотразителен елемент. Съобразявайте се със сигналите на светофарната уредба и ползвайте пешеходните пътеки. Санкциите, предвидени от закона за пешеходци, които пресичат на непозволени места са в размер от 20 до 50 лева.

Призоваваме водачите да бъдат особено внимателни, когато преминават в районите на пешеходни пътеки. Бъдете толерантни на пътя и пазете както себе си, така и всички участници в движението. Ако бъдем по-внимателни, и ако мислим не само за собствената си безопасност, предпоставките за настъпване на пътнотранспортни произшествия ще бъдат намалени.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background