Безплатна училищна академия за програмиране стартира в Търговище

Written by on 02/09/2021

Безплатна Училищна Телерик Академия за програмиране стартира за пръв път в Търговище през октомври.

В града ни тя се реализира с подкрепата на Община Търговище и Центъра за подкрепа за личностно развитие, където ще се провеждат уроците. Партньори са и „BG-Mamma“ и компанията „ST6“.
В рамките на Академията ще бъдат сформирани две обучителни групи – една за ученици от 4 до 7 клас и втора, за ученици от 8 до 12 клас. Всяка група ще се състои от по 20 деца.
Целта на програмата, насочена към по-малката възрастова група, е да развие в децата ключови умения за програмиране, чрез разработка на компютърни игри. По-големите пък ще имат възможност да се запознаят с едни от най-използваните технологии в света: HTML, CSS и JavaScript и да създават интерактивни компютърни игри.
Желаещите да се включат в Академията трябва да кандидатстват през сайта на Училищна Телерик Академия и да попълнят тест с 30 логически задачи. Срокът за това е 10 октомври 2021 г. Не се изискват предварителни познания по програмиране.
Обученията ще започнат в края на октомври и ще се провеждат до юли 2022 г. от учители, сертифицирани от „Телерик“. Форматът на уроците (онлайн или присъствен) ще бъде съобразен с препоръките на здравните власти. Програмите са с продължителност от 100 учебни часа.
Припомняме, че провеждането на академии за програмиране и оказването на подкрепа за инициативи и обучения в сферата на IT сектора са сред приоритетите в управленската програма на кмета д-р Дарин Димитров.

Авторски коментар:

Телерик академия е една от първите академии за програмиране в Бъргария създадена със цел да задоволи нуждите от програмисти на пазара на труда. Още от самото си начало тя стартира ,като безплатна и много висока форма на обучение. Академията дава невероятна възможност за обучение и развите в един много добре заплатен бранш. С годините Телерик академия се превърна в търсен посредник между млади програмисти дело на самата академия и работодатели в IT сферата.

Нека припомним, че българския софтуерен разработчик „Телерик“ (основател на Телерик академия) бе закупена за 262.5 млн. долара през декември 2014 година от американската компания Progress Software Corporation.

Самият аз направих първите си стъпки в прогромирането с Телерик академия.

Горещо препоръчвам на всеки ,който има желане и воля да се научи да програмира и ,да изгради бъдещето си в IT индустрията.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background