ДФА „Шарено герданче“-Абсолютен световен шампион по фолклор за 2021 г.

Written by on 30/08/2021

ДФА „Шарено герданче“ към Младежки дом-Търговище, с ръководители Светла Стаменова и Анжела Георгиева,  е Абсолютен световен шампион по фолклор от ХI World Championship of Folklore 2021. Това отличие е изключително високо признание за труда и артистичното представяне на състава на този голям международен форум. През тази година в него участваха изпълнители от 18 държави.

Характерна особеност на Световния шампионат по фолклор „World Folk” е, че всички изпълнения се записват с професионална аудио и телевизионна техника и най-добрите от тях се излъчват многократно по повече от 20 кабелни телевизии в България, по 3 сателитни телевизии с обхват цяла Европа, както и по телевизия „EuroFolkTV“ на адрес tv.eurofolk.com. С тези дейности се изпълнява основната цел на Световният шампионат по фолклор „World Folk” за запазване и популяризиране на традиционните народни изкуства.

На специална церемония в Несебър ръководителите на състава Светла Стаменова и Анжела Георгиева получиха от журито Голямата награда на “WORLD FOLK 2021” – World Grand Prix „Орфей“, Златен медал и Диплом за  Абсолютен Световен шампион по фолклор за 2021 година, както и парична премия от 1000 Евро.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background