Google Maps ще казва кои градски линии са натоварени

Written by on 22/07/2021

Google Maps получава нови функции, чрез които потребителите ще могат да „навигират новото нормално“, обяви интернет гигантът в блога си. Една от тези възможности е съвети за пътуващите с градски транспорт и кои линии са натоварени твърде много.

Тази функция ще е достъпна за над 10 000 транспортни системи в 100 държави. Тя ще показва прогноза колко натоварени са дадени линии, колко свободни места може да има и т.н.

За целта Google ще използва изкуствен интелект, който ще използва статистически и исторически данни за струпването на хора на определени публични места. Данните са анонимни и не се използват идентификатори, които да посочат конкретен потребител, казва Google.

Самите потребители също ще могат да изпращат информация и да помагат на алгоритъма като съобщят дали превозното им средство е пълно или има места. Тези сигнали също ще са анонимни.

Google Maps получава и функция Timeline, която е достъпна при активирана опция за пазене на историята на посетените местоположения.Чрез нея потребителят ще може да вижда месечни анализи „как навигира света“ – какъв транспорт е използвал, каква дистанция е изминал и за колко време и с какви превозни средства. Идеята – това ще помогне на човек да види дали може да оптимизира ежедневните си пътувания и да ги направи по-приятни и да спести време. Информация на Вести бг.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background