10-годишната Далия представя авторски сингъл на два езика

Written by on 07/07/2021

За първи път в България млад талант на крехката възраст от 10 години представя сингъл на два езика – турски „KAHRAMANSIN BENDE“ и български „БРАТ И СЕСТРА“, съобщават от сдружение „Нови гласове“.

Песните са композирани специално за 10-годишната Далия Гюлай от гр. Велико Търново. Далия е талант, доказал своите певчески възможности многократно със завоювани първи места на Международни конкурси, има клипирани два кавъра. Сред тях е и песента на Тодор Колев „Фалшив Герой“ в дует с музиканта и композитор Светослав Лобошки.

Идеята за авторските песни е на турския композитор Мустафа Джамбазлар, който поканен да журира в България на Международен конкурс във гр. Варна и е впечатлен от таланта на Далия.

Красивата мелодия е облечена с текстове на турски и български език. Българският текст е на писателя Росен Димитров, турският на Фунда Лена / работи в изследователски център за културна политика в гр. Истанбул/. Песента се изработва в Музикална школа “ Нови гласове“ гр. Търговище от вокалният педагог Десислава Станкова. Аудиозаписите и мастеринга се осъществяват в две студия: Студио“АРЪ“ гр. Истанбул и звукозаписно студио www.balxararecords.com – Търговище.

Със съдействието на Община Несебър песента се клипира в невероятния Черноморски град. Видео-интерпретацията на песента разкрива, че „ Няма нищо по-свято от семейството. Пазете го!“ и отговаря на въпроса: „Какво не знаех когато бях дете?“.

Видеооператор и монтажист е Антон Бориславов, оператор на дрон е Кольо Колев, а координаторът на проекта е Десислава Станкова.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background