Започна 36-ият поход „По стъпките на четата на Таньо войвода”

Written by on 31/05/2021

Започна 36-ият поход „По стъпките на четата на Таньо войвода”.

Традиционното събитие се организира  от Културно-просветно дружество „Родно Лудогорие“ в сътрудничество с общините и историческите музеи в населените места, през които походниците преминават. В Разград сред организаторите са Община Разград, Регионален исторически музей-Разград и СУ“Христо Ботев“-Разград.

Във връзка с епидемичната обстановка през целия маршрут на похода – от Тутракан до Априлово – преминават само организаторите от КПД“Родно Лудогорие“, а в населените места са посрещнати от съмишленици на идеите си.

В Разград посрещането е от 17,00 ч. на 31 май на площад „Възраждане“. Пред Мавзолея-костница ще бъдат поднесени венци и цветя, ще има и слова за подвиха на четниците.

След това – в 17,30 ч. – в Дома на учителя ще се проведе с среща на учители и общественици с проф. Христо Матанов от СУ „Климент Охридски“ на тема: „Македонският въпрос – минало, настояще, бъдеще“.

1 юни – вторник

10.30 ч. – пред паметника в с. Захари Стояново. Преход през Коджа хендек

15.00 ч. – с. Садина, пред паметника

19.00 ч. – гр. Попово

2 юни – сряда

10.00 ч. – Пред паметника на Таньо войвода в гр. Попово

11.00 ч. – Пред параклиса „Св. Борис I“ и паметника на В. Гаршин

11.40 ч. – Керчан баир при с. Априлово. Поднасяне на венци пред паметника на Таньо Стоянов. Проверка, сирени, минута мълчание


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background