Четирима педагогически специалисти от област Търговище са удостоени с почетно отличие „Неофит Рилски“

Written by on 25/05/2021

Днес, 25.05.2021 г., началникът на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева връчи почетно отличие „Неофит Рилски“ на двама учители, един директор и един заместник- директор. Ежегодната награда се присъжда от Министерството на образованието и науката за дългогодишна, цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищното образование.


„Изключително ми е приятно да Ви връча тези награди и да Ви пожелая да работите все така професионално и с отговорност, да сте упорити и градивни и най- вече здрави“, заяви г-жа Елка Станчева и връчи наградите.
С почетното отличие са удостоени г-жа Марияна Неделчева – ст. учител по математика във Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ гр. Търговище, г-жа Недялка Цонева – заместник-директор на ПГСС „Никола Пушкаров“ гр. Попово и инж. Стела Стефанова – старши учител по теоретично обучение в ПГЗ гр. Търговище.
С награда „Неофит Рилски“ е отличен и директорът на ОУ „Любен Каравелов“ гр. Попово г-н Светослав Минчев, чиято номинация е предложена от Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България.
Съгласно регламента за участие училищата и градините изготвят мотивирани предложения за награждаване на педагогически специалисти. Тази година са получени общо 17 номинации. РУО – Търговище класира 3 от тях съобразно критериите на наградата и определената от МОН квота.
Ежегодната награда „Неофит Рилски“ е най-високото отличие, присъждано в образователната система на Република България. Учредено е през 1996 г. и по традиция се връчва по повод честването на 24 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background