Заместник-министърът на здравеопазването Евгени Григоров проследи темпа на ваксиниране срещу COVID-19 в област Търговище

Written by on 24/02/2021

Днес, 24.02.2021 г., на работна визита в Търговище бе г-н Евгени Григоров – заместник-министър на здравеопазването. Той се срещна с областния управител на област Търговище г-н Митко Стайков и с д-р Марин Йовов – главен секретар на РЗИ-Търговище.

Зам.-министър Евгени Григоров се запозна с темпа на ваксиниране срещу коронавирус във всички фази, както и с организацията за безопасно провеждане на предстоящите парламентарни избори, с цел недопускане разпространението на COVID-19.

По време на срещата в РЗИ-Търговище д-р Йовов представи актуални данни за хода на ваксинационната кампания. Към момента са поставени общо 1613 дози от ваксините срещу COVID-19 на жители на област Търговище, като само вчера – 23.02.2021 г., първа доза от препарата са получили 256 лица. Досега с втора доза са имунизирани общо 356 лица.

Областният управител докладва, че в област Търговище ще бъдат разкрити общо 261 секции за гласуване, за което ще бъдат ангажирани 2056 лица като членове на СИК. Всички участници в изборния процес, желаещи да бъдат имунизирани срещу COVID-19, са с предимство във ваксинационната кампания.

В област Търговище има налични ваксини срещу коронавирус, като се очакват регулярни доставки на нови количества, заяви зам.-министъра след като се запозна с представените му данни.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background