Търговище отбелязва 143 години от Освобождението си от османско владичество

Written by on 29/01/2021

Кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров ще поднесе цветя в 11.30 ч. пред паметника на ген. Казимир Ернрот и в 11.40 ч. пред Морената в квартал „Вароша“. Градоначалникът призова и всички съграждани да отдадат почит и да поднесат цвете в памет на загиналите за свободата на града ни в удобно за тях време през деня.  

В 11.45 ч. ще бъде отслужена панихида в храм „Св. Успение на Пресвета Богородица“. Камбанен звън от двата православни храма ще огласи Търговище в 12.00 ч

В деня на Освобождението на Търговище, 29 януари, Регионалният исторически музей ще открие изложбата „Реликви на свободата“. През деня тя ще бъде с вход свободен. Експозицията ще остане подредена до края на месец март.

От общинска администрация призовават гражданите, които присъстват на проявите, стриктно да спазват изискванията за дистанция и останалите противоепидемични мерки.


Reader's opinions
  1. Петров   On   29/01/2021 at 23:05

    Честит празник, Търговище! И извинете, но е „турско робство“. Никакво „владичество“, никакво „иго“. И разбирам притесненията Ви, за да не го напишете така. Бъдете здрави!

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background