Великобритания в изолация – десетки страни спряха полетите

Written by on 21/12/2020

Десетки страни през последните часове обявиха, че прекратяват полетите до и от Великобритания, заради растящата тревога от новия силно заразен щам на коронавируса. Той се появил в южните части на Острова.

Забраната първа обяви Нидерландия , последвана почти незабавно от Белгия, Австрия, Франция, Италия, България, Ирландия, Швейцария, Чехия, Швеция, Финландия, Хърватия, Литва, Латвия и Естония. Гърция въвежда от днес 7-дневна задължителна карантина за всички пристигащи от Обединеното кралство заради сложната епидемиологична ситуация там, съобщи нейната служба за гражданска защита. Кипър също ще карантинира, но за 14 дни всички пристигащи от Великобритания.

По изключение три самолета от Великобритания кацат тази нощ в България.

Изключение за трите полета е направено, тъй като българските граждани вече са били на летищата и е било невъзможно да бъдат „канселирани”, обясни министър Ангелов. Всички, влизащи от Обединеното кралство, ще бъдат поставяни под карантина за 10 дни.„Това, което знаем за новия щам на вируса е, че той се предава по-бързо и че се влияе от новата ваксина, която започва да се поставя в България от 27 декември”, допълни министър Ангелов.

Припомняме, че по-рано бяха въведени нови ограничителни мерки към всички лица, влизащи на територията на Република България от Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Със своя Заповед № РД-01-719/20.12.2020 г. министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов налага задължителна 10-дневна карантина на всички лица, в това число и български граждани, пристигащи от Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background