Днес празнува ПГСС „Никола Пушкаров“- Попово

Written by on 14/12/2020

През 2011 година със Заповед на тогавашния Министър на образованието, младежта и науката, Професионална гимназия по селско стопанство – гр. Попово се преименува на Професионална гимназия по селско стопанство „Никола Пушкаров“.

На днешния ден, когато отбелязваме годишнината от рождението на видния български учен природоизпитател и общественик, публицист, революционер и народен будител Никола Пушкаров, учебното заведение, макар и в електронна среда, отбелязва своя Патронен празник.

По този повод дългогодишният директор на Професионалната гимназия, инженер агроном Теменуга Тодорова отправи офицален поздрав към настоящи и бивши възпитаници на учебното заведение, както и към всички преподаватели, които през годините са допринесли за развитието на гимназията.

„Уважаеми ученици, учители, бивши възпитаници на гимназията ни, бизнес партньори и привърженици на нашето училище, добре дошли на нашия патронен празник, който за първи път от историята на гимназията ни се провежда в електронна среда. На този ден празнуваме заедно, за да отдадем своята почит и благодарност на отминалите поколения, допринесли за развитието на гимназията ни, която днес е съвременен образователен и възпитателен център не само на областно, но и на национално равнище. За да бъдат възпитаниците конкурентоспособни в променящите се условия на съвременния свят, училището адекватно реагира и въвежда нови учебни специалности в годините на своето развитие. През различните периоди се изучават специалностите животновъдство, растениевъдство, механизация в растениевъдството, монтьор и водач на МПС, механизация на селското стопанство, земеделски техник, икономика на земеделското стопанство, цветарство, ветеринарен техник. А днес над 430 ученици се обучават по професиите: Агроеколог, Техник-растениевъд, Икономист, Офис-мениджър, Сътрудник в малък и среден бизнес, Техник на селскостопанска техника, Организатор на туристическа агентска дейности и Готвач. Продължаваме своето развитие и през учебната 2021-2022 година ще стартираме дуално обучение по професията „Техник-технолог в дървообработването“, специалност „Мебелно производство“. Благодаря за активността и съпричастността на всички ученици и техните учители. Честит празник!“

По повод празника бяха организирани различни инициативи – дискусии в часа на класа, конкурс за есе. Учениците споделиха литературни творби и произведения на изобразителното изкуство, предложена бе и виртуална кулинарна почерпка.

Екипът на радио „Търговище“ честити Патронния празник на гимназията с пожелание за още много успехи.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background