Виртуозната Мидори с концерт за болница „Селена“

Written by on 09/12/2020

40-минутен концерт ще подари виртуозната цигуларка Мидори Гото на екипа и пациентите на болница „Селена“. Събитието ще бъде излъчено на живо в четвъртък, 10 декември от 14.15 часа на територията на болница „Селена“. „Не всеки ден може да се чуе концерт на музикален гений от ранга на Мидори, а особено трогателен е фактът, че Мидори ще свири специално за болница „Селена““, коментираха от лечебното заведение.

Инициативата е част от световното виртуално турне на Мидори, предназначено за медици и пациенти в условията на пандемия. „Музиката има качеството да сплотява хората. Тази способност да се слушаме взаимно е в основата на комуникацията за всяка една сфера на живота ни.“, споделя Мидори, и допълва, че точно в момент като този, не трябва да губим връзката с музиката.

Мидори има опит като концертен цигулар повече от 30 години. Свирила е заедно с някои от най-добрите световни оркестри, включително Лондонския симфоничен оркестър, Берлинската филхармония и Бостънския симфоничен оркестър. Звездата на Мидори изгрява на 11-годишна възраст, когато Зубин Мета я кани да участва в новогодишния концерт на Нюйоркската филхармония. На 14 години прави и първия си запис под диригентството на Пинкас Цукерман. Оттогава Мидори е сред водещите цигулари в света, а концертите й се превръщат в истинско пиршество за сетивата на любителите на класическата музика.

Концертът се реализира с подкрепата на „Сдружение Перспективи 21“.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background