Възрастните съпрузи в Шумен убити от внука си

Written by on 26/11/2020

Криминалисти от ОДМВР- Шумен разкриха за по-малко от 48 часа двойно убийство в града, съобщават от областната дирекция.

Припомняме, че във вила, в местността „Под манастира“ в Шумен бяха намерени телата на мъж  на 75 и жена на 68 години.  По време на извършения оглед от дежурно-оперативно следствена група и съдебен лекар, станало ясно, че има данни за насилствена смърт.

На 25 ноември като обвиняем бил привлечен 21-годишен шуменец, внук на възрастното семейство. Иззети са множество веществени доказателства, включително и метална тръба, с която било извършено тежкото престъпление. Изяснено било, че в ранните следобедни часове на 22 ноември младият мъж първо убил дядо си във вилния имот, до където го закарал с лек автомобил. След това взел баба си от жилището им в града, завел я във вилата, където посегнал и на нейния живот.

Вероятната причината да ги убие била аренда от 700 лв. Внукът ги искал, но те не му ги дали.

Убийството на двамата е станало в рамките на около час. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ- Шумен, направил е пълни самопризнания. Не е криминално проявен.  С постановление на прокурор от Окръжна прокуратура- Шумен му е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа. Приведен е в ОС „Изпълнение на наказанията“. Работата по документиране на престъплението продължава.

В работата по документиране на престъпната дейност участваха  служители на ГД „Национална полиция“ и Институт по психология на МВР


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background