Обобщение на новите мерки, които влизат в сила у нас от 27 ноември

Written by on 25/11/2020

Преустановяват се присъствените учебни занятия във всички образователни институции. В това число влизат всички ученици от 1 до 12 клас; всички извънкласни занимания, всички висши училища, всички присъствени и групови занятия във центрове и школи.

Преустановяват се посещенията в детски ясли, градини, детски центрове и групи, предоставящи организирани групови услуги за деца.

Преустановява се провеждането на конгреси, семинари, обучения, тиймбилдинги в присъствена форма.

Преустановява се провеждането на групови културни и развлекателни мероприятия, изключения прави посещението на театър при заетост на местата до 30% от общия капацитет, спазване на дистанция и носенето на маска.

Не се допуска провеждането и организирането на събирания и тържества от частен характер с присъствието на над 15 човека.

Преустановяват се спортните мероприятия със състезателен и тренировъчен характер за лица до 18 души, с изключение на международните състезания, които вече са започнали. Всички мероприятия за лица над 18-годишна възраст ще се провеждат без публика

Преустановяват се посещенията във фитнесите.

Преустановяват се посещенията на всички заведения за хранене. Допускат се само доставки на храна за дома и офиса.

Преустановявят се посещения в игрални зали и казина.

Преустановяват се посещенията във всички магазини от тип МОЛ, с изключение на магазините за хранителни стоки, аптеките, оптиките, дрогерии, зоомагазин, банки, застрохователи, доставчици на платежни услуги, офисите на телекомуникационни оператори. Забраната е за големи търговски обекти, магазините, които са малки, ще продължат да работят.

Преустановяват се туристическите посещения в страната и чужбина.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background