Жители на Търговище дават мнението си за развитие на общината

Written by on 18/11/2020

Проучването на местната администрация в Търговище за развитите на общината до този момент сочи, че 52% от търговищенци искат обновяване на тротоарните настилки. Според 49 % е необходимо благоустрояване в междублоковите пространства, а други 46% – смятат, че е нужно обновяване на уличната мрежа.

Икономическият растеж, обаче е този, който трябва да е основният приоритет за развитие на общината, смятат 75% от анкетираните жители на Търговище. 65% от хората пък са на мнение, че най-важно е обновяването на средата за живот, а други 38% –  опазването на околната среда.

Към момента 160 души са участвали в проучването на местната администрация за разработването на новия План за интегрирано развитие. До 25 ноември всички желаещи могат да попълнят анкета, в която да посочат най-съществените проблеми на територията на града и населените места и какви да са приоритетите за развитие през Програмен период 2021-2021 г.

Припомняме, че Планът е най-важният документ, който ще определя целите за развитие през следващия програмен период. В него ще са записани и всички проектни идеи, които могат да бъдат реализирани. Освен да бъде попълнена онлайн, бланка на анкетата може да бъде изтеглена и във формат .doc от сайта на Общината: https://www.targovishte.bg/index.php?nav=296. Гражданите могат да изпращат попълнените анкетни карти на e-mail: obshtina@targovishte.bg. Разпечатани и готови за попълване бланки са налични в Центъра за административно обслужване на Община Търговище. Те могат да бъдат предадени на място.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background