Нови 6 случая на COVID -19 са регистрирани в област Търговище

Written by on 08/10/2020

Шестима жители на област Търговище са диагностицирани с коронавирус през последното денонощие. Петима от тях са хоспитализирани, един е получил предписание от РЗИ – Търговище за спазване на домашна карантина.

 Вследствие на заразяване с COVID-19 в МБАЛ – Търговище са приети за лечение три жени на възраст 45, 47 и 54 години. Всички са жители на община Търговище. Една от тях е учител, като за последно е била на работа на 02.10.2020 г. Същата е ползвала лични предпазни средства, не е била класен ръководител и към момента няма да се предприемат действия за карантиниране на ученици. Други две жени – на 58г. и на 72 г. от гр. Попово, са хоспитализирани в МБАЛ – Попово. Под домашна карантина е поставен 32-годишен мъж от гр. Търговище. Информация за новозаразените с COVID-19 жители на област Търговище е подадена до техните лични лекари, работодателите на работещите и директорите на детски и учебни заведения, в които се обучават контактни лица. Всички контактни лица са поставени под домашна изолация.Към днешна дата в област Търговище са направени общо 2 623 теста за установяване инфектиране с коронавирус. В това число влизат 1 551 изследвания с PCR-тест и 1 072 бр. бързи тестове.
Поради усложнения, причинени от COVID-19, в област Търговище са починали две лица – мъже на 76 г. и на 81 г., хоспитализирани в МБАЛ – Търговище, със сериозни придружаващи заболявания.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background