Сред новозаразените с коронавирус са ученици и медицински служители в Търговищко

Written by on 07/10/2020

Четирима са хоспитализирани, а останалите са получили предписания за спазване на домашна карантина. За съжаление има двама починали вследствие на заболяването.

Сред болните са двама жители на гр. Попово, настанени за лечение в МБАЛ – Попово.Позитивирани са и резултатите на 76-годишна жена и 44- годишния й син. И двамата са жители на гр. Търговище, като са приети за лечение в МБАЛ – Търговище.

Диагностицирани с COVID-19 са четирима ученици от три паралелки на средни училища в община Търговище. Те са в добро общо състояние и не е необходимо да бъдат хоспитализирани. Връчени са им предписания за спазване на 14-дневна домашна карантина. Съучениците им също са карантинирани, а до изтичане периода на самоизолация обучението им ще се осъществява в електронна среда.

Сред поставените под домашна карантина новозаразени лица има две жени от гр. Омуртаг и гр. Попово, работещи като медицински лаборанти в отделни пунктове.

С COVID-19 са регистрирани още трима жители на община Опака и по един гражданин на общините Търговище, Попово и Омуртаг.

Към днешна дата в област Търговище домашна карантина е наложена на 332 лица, като 134 от тях са с положителни резултати за коронавирус, а 198 са контактни на заразени. Вследствие на усложнения, причинени от COVID-19, в област Търговище са починали две лица – мъже на 72 г. и на 76 г., хоспитализирани в тежко състояние в МБАЛ – Търговище.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background