Сложиха под карантина две паралелки в Търговище

Written by on 29/09/2020

Нови осем случая на COVID-19 са регистрирани в област Търговище

Диагностициран с коронавирус е ученик на 12 години от гр. Търговище. Той е възпитаник на I ОУ „Христо Ботев” . 12 -годишното дете е контакнет на своята майка, която вчера на 28 септември бе диагностицирана с вируса. След като днес резултатът от теста на ученика е потвърдил заразата, неговите съученици са поставени под домашна изоляция. Учебният процес преминава в електронна среда.

Заразени от областния град е жена на 43 години и мъж на 53 години те са съпрузи. Контактна в дома им е единствено тяхната дъщеря, на която е взет секрет за вирусологично изследване. До получаване на резултата паралелката, в която се обучава ученичката, е поставена под карантина и преминава на дистанционно обучение.

Другите седем нови случаи на заразени с коронавирусна инфекция са:

Инфектираната с коронавирус жена е служител и на РЗИ – Търговище, поради което днес, 29.09.2020 г., са взети проби за изследване от целия екип на Инспекцията.

Новозаразените съпрузи от гр. Попово са на 53 и 65-годишна възраст. Установен като контактен е техният син /безработен/, който към момента няма оплаквания.


Заболял е мъж на 42 г. от гр. Попово, хоспитализиран в средно тежко състояние, в УМБАЛ „Св. Марина” – гр. Варна на 27.09.2020 г. Пациентът работи в полиция в Попово, като за последно е бил на работното си място на 21.09.2020 г. За резултата му е уведомен началникът на Управлението, както и директора на училището, в което се обучават контактните му две деца. В дома му контактни са още 2 лица. Към този момент всички са без оплаквания.


В Инфекциозно отделение на МБАЛ – Търговище е хоспитализирана диагностицирана с COVID-19 жена на 36 г. от с. Долно Козарево, общ. Омуртаг. Същата работи в завод към стъкларския холдинг край гр. Търговище, като не е била на работа от 19.09.2020 г. Сред контактните й общо 4 лица има и дете в ученическа възраст.

Под домашна карантина е поставена и жена на 58 г. от гр. Търговище, дала положителна проба за COVID-19. Карантинирани са и домашните й контактни – общо 3 лица, сред които и дете, посещаващо детска градина.


Към този момент в област Търговище под домашна карантина са поставени общо 212 лица. 84 от тях са с положителни резултати за COVID-19, а останалите 128 души са техни контактни лица.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background