Творческите състави към община Търговище с общ спектакъл

Written by on 25/09/2020

По повод Световният ден на музиката, който отбелязваме на 1 октомври в Търговище се състои концерт на общинските творчески състави. В него участие ще вземат Духовия оркестър към община Търговище, Професионален фолклорен ансамбъл „Мизия“ и Женски хор „Златна лира“. Събитието ще се състои на 28 септември от 17:00 часа на сцената пред сградата на Община Търговище.

Концертът ще започне с общо изпълнение на трите състава на „Vivat musica“ на латвийския композитор Алдонис Калнинш. Произведението е аранжирано специално за концерта от диригента на Духовия оркестър д-р Росица Бояджиева-Вълева.

Репертоарът на Духовия оркестър ще обобщи разучените през последните два месеца нови произведения. Женски хор „Златна лира“, с диригент Илиана Иванова, ще представи поп, рок и джаз изпълнения. Програмата ще бъде закрита с музикални и танцови изпълнения на Ансамбъл „Мизия“, с главен художествен ръководител Любчо Василев.

 За първи път жителите и гостите на Търговище имат уникалната възможност да се докоснат до общия спектакъл на трите състава към Общината.

Организаторите отправят покана към всички съграждани да споделим позитивното настроение, което музиката носи, и заедно да отбележим Световния ден на музиката.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background