Изчезването на Мехмед е урок за всички нас

Written by on 25/09/2020

Прегърнахте ли вчера по-силно вашите деца и внуци? Казахте ли им колкото ги обичат? Оставихте ли телефони, компютри, изключихте ли телевизорите, за да поговорите с вашите рожби? Замислихте ли се, за истински важните неща в живота си?

От първата минута, в която се разбра, че Мехмед от Якоруда е изчезнал стотици хиляди българи за пореден път показаха, че могат да се обединят и да забравят своите различия- етнически, религиозни, политически. Под снимките на детето във Фейсбук заваляха молитви, сънародници от всички краища на света показаха своята съпричастност. Рамо до рамо доброволци и полиция тръгнаха по стъпките на детето с надежда, че ще го намерят. С присвити сърца, притаен дъх, разплакани очи стотици хиляди очакваха добра вест и тя не закъсня.

На близо 15 километра от дома. На такова разстояние беше намерено 2-годишното дете, което изчезна в Якоруда. То беше открито само в гората от горския служител Муртаза Клечов. Мъжът събу собствените си чорапи и съблече жителката си, за да стопли малчугана. По пътечката, по която горския стражар казва, че най-вероятно се е движило детето са открити стъпки от малките му крачета, но въпреки това близките продължават да твърдят, че детето е отвлечено. Вие оставяте ли малките си деца сами за по-дълго време?

Уроците от тази история са много, но това, което показахме като нация е, че обединени можем да постигнем много и че в трудните моменти ние се уповаваме един на друг.

Една история с добър край и урок за всички нас!


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background