Изграждат нова клетка на депото за отпадъци в търговищко

Written by on 18/09/2020

Изграждат нова клетка на депото за отпадъци край Пайдушко в община Търговище. За целта зам.-кметът Митко Панайотов предлага в докладна до Общинския съвет , актуализация на капиталовата програма с 2 173 072 лв.,съобщават от общинска администрация.

Сумата е осигурена от натрупаните отчисления, които местната администрация прави към Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) при депонирането на отпадъците. Средствата са върнати обратно на Общината от РИОСВ след отправено искане от кмета д-р Дарин Димитров, както предвижда законът.

С наличното финансиране ще започнат изкопни дейности, направа на дренажи и подравняване на клетката. Тя ще бъде с капацитет от 377 000 куб. м., а дейнвостите по нейното изграждане ще започнат през октомври.

Припомняме, че вече е проведена обществената поръчка за строителство на депото. Сключен е договор с изпълнител под условие, че дейностите ще започнат при осигуряване на финансиране. Цялата сума за строителството възлиза на близо 6 900 000 лв.

На следващ етап, при осигуряването на останалите 4 727 000 лв. ще се извършат и ремонтни дейности по съществуващи обслужващи постройки. Ще се изгради довеждащ път до новата клетка, ще има осветление, озеленяване и други, предвидени в договора.

Докладната записка с искането за актуализация е публикувана в сайта на Общината. Тя ще бъде разгледана от Общинския съвет на редовното заседание на 24 септември.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background