Четирима новодиагностицирани с COVID-19 в област Търговище

Written by on 11/09/2020

Четирима новодиагностицирани с COVID-19 в област Търговище. Мъж от община Омуртаг, две жени работещи в шивашка фирма в Търговище и жена на 54 години от Попово.


Двама от новозаразените са хоспитализирани в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Търговище, а другите двама са поставени под домашна карантина за 14 дни или до получаване на отрицателен резултат от PCR-тест.


За лечение в Инфекциозно отделение са настанени мъж на 61 г. от село Плъстина, община Омуртаг и жена на 64 г. от гр. Търговище. Оплакванията и при двамата новодиагностицирани датират от десетина дни, като в периода са лекувани симптоматично. Без повлияване от назначената терапия се обръщат повторно към личните им лекари, които ги насочват за хоспитализиране.
64-годишната жена работи в шивашка фирма в областния град, като последно е била на работното си място на 02.09.2020 г. Третият случай е на 39-годишна жена, която работи в същата шивашка фирма в Търговище. Оплакала се е от главоболие, отпадналост, липса на обоняние и вкус. Към момента не се нуждае от хоспитализиране. Поставена е под домашна карантина, както и контактните й съпруг и две деца.


От РЗИ-Търговище са провели разговор с ръководството на шивашката фирма, като са набелязани мерки за лична безопасност и ограничаване възможностите за разпространение на заразата сред останалите работещи и техните близки.


Заразена с коронавирус е и жена на 54 години от гр. Попово, изследвана във връзка с по-рано установени шест случая на заболяването в шивашка фирма в града. Същата е имала повишена телесната температура, кашлица и чувство на обща отпадналост. Проведено й е симптоматично лечение, което повлиява добре и засега няма да бъде настанявана в лечебно заведение. Новозаразената не съобщава за домашни контактни лица, тъй като живее сама. Поставена е под карантина.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background