Организират конкурс за най-хубава снимка на народна носия

Written by on 04/09/2020

Народно читалище „Пробуда – 1928”, село Кралево, организира конкурс за снимка на народна носия „Букет от народности“.

Целта на събитието е да се популяризира традиционните български облекла, както и специфичните наименования на носиите и техните отделни части.

Участието в конкурса ще става чрез изпращане на снимки на народните носии с кратко описание към тях. Изисквания към снимките и начин на публикуване: В конкурса имат право да участвате със фотографии на женска, мъжка и детска носия. Трябва да изпратите на e – mail: chitalishte_kralevo@abv.bg максимум 2 снимки, които да съдържат народна носия или отделна част от нея (престилка, сукман, риза и др.) Напишете кратко описание, включващо: населеното място, за което е характерна носията и наименование на отделните елементи.

Снимките ще бъдат публикувани във официалната фейсбук страницата на читалището. Победителите в конкурса ще бъдат тези, чиито снимки съберат най-много харесвания. За първите три места са предвидени специални награда, а за всички участници грамоти.

Гласуването ще приключи на 22 септември в 12:00 часа, а победителите ще бъдат обявени в 14:00 часа на фейсбук страницата. .


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background