Започва прием на заявления за Общинския фонд „Ин витро“

Written by on 03/09/2020

Започва вторият за годината прием на заявления за финансово подпомагане на двойки, семейства и лица с репродуктивни проблеми в община Търговище. Заявленията за кандидатстване се подават в Центъра за административно обслужване на Общината до 30 септември.

Съгласно Правилника, уреждащ дейността на Общинския фонд „Ин витро“, всяка от одобрените двойки ще получи до 2 500 лв. за изследвания и процедури. Ако кандидатите са повече от предвидените средства, с предимство са тези, които не са ползвали държавно подпомагане или финансиране от Общината.

Комисията за разглеждане и одобряване на кандидатурите ще излезе с решение в началото на месец октомври.

4 семейства бяха одобрени за финансиране от Общинския фонд след първия за годината прием на документи, обявен през март. През предходната 2019 г. подпомогнати бяха общо 13 двойки.

16 са вече родените деца благодарение и на Общинския фонд от създаването му през 2012 г. до днес. От началото на годината до момента са проплакали 2 бебета.

35 000 лв. е бюджетът на Общинския фонд за подпомагане на лица с репродуктивни проблеми през 2020 г. Списък с всички необходими документи и условията за кандидатстване са публикувани в сайта на Община Търговище:


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background