Два нови случая на болни от COVID-19 в област Търговище

Written by on 24/08/2020

Потвърдени са два нови случая на COVID-19 в област Търговище. Информацията е от областна администрация в Търговище.


Медицинска сестра от Второ вътрешно отделение на МБАЛ-Търговище е диагностицирана с COVID-19. Заразена е и 39- годишна жена от Попово.


Жена на 49 г. от гр. Търговище, работеща като медицинска сестра във Второ вътрешно отделение на МБАЛ-Търговище, е била изследвана профилактично на 21.08.2020 г., заради регистриран случай на заразяване. Същата е в лека клинична форма, като има повишена температура, болки в гърлото, чувство на обща отпадналост. Била е на работа в отделението до деня на изследването й. След получаване на положителен резултат от PCR-теста та е хоспитализирана в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Търговище. За контактните в отделението е издадено предписание с конкретни противоепидемични действия. Проби за PCR-тестове ще бъдат набрани от всички пациенти в отделението, което ще се извърши на 25.08.2020 г. Проби ще бъдат взети и от здравните работници в отделението. Второ вътрешно отделение е поставено под карантина, като в срок до 30.08.2020 г. няма да бъдат приемани нови пациенти.

Вторият потвърден случай в област Търговище на заразен с коронавирусна инфекция е 39-годишна жена от град Попово. Жената се е изследвала по свое желание в частна лаборатория. Към момента е в добро общо състояние и не се налага да бъде хоспитализирана. При епидемиологичното проучване е съобщила, че е имала контакт с по-рано заразена с инфекцията 31-годишна жена от същия град. 


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background