Прокуратурата откри множество нарушения при проверки на „Росенец“ и „Буджака“

Written by on 13/08/2020

Незаконен пристан и двуетажна постройка в така наречените „Летни сараи“ на Ахмед Доган в парк „Росенец“ е открила прокуратурата.

снимка:capital.bg

При проверка в парк „Росенец“ е констатирана крайбрежна плажна ивица, която няма статут на морски плаж. До нея няма свободен достъп. Той е ограничен от поставена строителна ограда от метални платна. Установено е, че за поземления имот, който е държавна собственост, няма съставен акт за държавна собственост.

снимка: capital.bg

Относно изградения пристан за яхти гр. Бургас към настоящия момент няма одобрен инвестиционен проект и издадено разрешение за строеж за специализиран пристанищен обект – пристан за яхти и лодки.

При проверката на изградените  строежи  и  обекти  на нос „Чукалята“  в парк „Росенец“ е установено, че за строежите „Двуетажна масивна сграда“, „Едноетажна постройка – бунгало“ – №1, „Едноетажна постройка – бунгало“ – №2, „Едноетажна постройка – бунгало“ – №3, „Триетажна масивна сграда“, „Оранжерия – 500м2“, „Двуетажна сграда“ на място не са представени строителни книжа и при проверката в община Бургас не е установено  наличие на одобрени инвестиционни проекти и издадено разрешение за строеж.

При проверките на обект „Жилищна сграда“  в м. Буджака, землището на гр. Созопол, собственост на физическо лице са констатирани пропуски и нарушения по отношение  на издадените строителни книжа и изпълненото строителство.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background