Деца показаха разрушена и опасна детска площадка в Попово

Written by on 08/08/2020

11-годишно момче от Попово засне видео, в което показва окаяния вид на детска площадка. Тя се намира в кв. Младост до бл. 104. Това е единственото място за игра на децата в този район. По думите на живеещите, съоръженията в района не са ремонтирани повече от 20 години, а хората със собствени средства и усилия са я потдържали до колкото могат. Видеото бе споделено в социалнта мрежа и предизвика вълна от недоволство на многобройни жители на някога „Бялото градче“.

На клипчето, заснето от детето, ясно се вижда, че съоърженията са изпочупени и са опасносни за малчуганите, които използват пързалките, люлките и дори и пейките. В края на видеото, момчето отправя апел: „Молим цялата община Попово и кмета да ни оправят площадката!“.

Децата се молят на местната власт да им осигури това, което иначе тя по право е длъжна да им предостави като условия за спорт и развлечения. Надяваме се съвсем скоро да видим новия облик на детската площадка и върнатите усмивки по лицата на децата – бъдещето на Попово.

Видеото може да видите тук:

Видеото е качено от г-жа Петя Георгиева във фейсбук групата Попово

https://www.facebook.com/petya.grigorova/videos/10216196459856540


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background