Нови попълнения в ловните дружинки в Омуртаг и Антоново

Written by on 01/07/2020

11 нови ловци вече са част от Ловно-рибарско дружество „Хан Омуртаг“-Омуртаг, след като издържаха изпита си. На организираните през тази година курсове се явиха 16 участници, но част от тях не можаха да покрият изискванията и не се сдобиха с желания ловен билет.

Девет от 18 желаещи са новите ловци в Ловно-рибарско дружество „Сокол 2001“-Антоново.

Кандидатите за ловци срещат най- вече трудности на теста, като по-голямата част от явилите се тази година са били скъсани в предишни години, но сега са наблегнали на теоретичната част и са успели да покрият изискванията, смятат изпитващите.

Според директорът на ДГС-Омуртаг инж. Красимир Николов съвместната работа на горските и ловците в района е пример, от който могат да се поучат много хора. Служителите на стопанството и авджиите охраняват заедно ловните територии, подхранват дивеча и регулират броя на хищниците.

Случаите на бракониерски прояви в района са рядкост, а за последните няколко години ловните специалисти отчитат, че се е увеличил и броя на животните, като все по-често се срещат и трофейни екземпляри, с които териториалното поделение се гордее.

1200 са ловците на територията на Омуртаг и Антоново, като девет  от тях са представители на нежния пол.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background