Първото юлско слънце по време на пандемия!

Written by on 30/06/2020

Първото юлско слънце по време на пандемия!

На 30 юни т.г. трябваше да посрещнем първото юлско слънце в едно с края на извънредната епидемиологична обстановка. Вместо да си поемем дълбоко дъх отново сложихме маските и така ще бъде до 15 юли. Но дали се вижда края? След работната среща от последния юнски ден, проведена между Премиера, НОЩ и Министъра на здравеопазването, ситуацията с пандемията отново не ни изглежда розова. По думите на главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев вълната на вируса расте както в Европа, така и на Балканите. Той подчерта, че усилията на България са насочени главно към противоепидемичните мерки. Под въпрос остава до колко ги спазваме?

Празник по време на пандемия?!

Представителите на Националния оперативен щаб бяха категорични, че нови вълни на COVID-19 тръгват и от провеждането на масови празнични и религиозни тържества. В този дух на мисли до екипа ни достигна тревожна информация, предоставена от жителите на търговищкото село Подгорица. Те споделиха, че седмица преди в населеното място да бъдат регистрирани случаи на заболели от коронавирус е имало събиране на закрито, на което са присъствали голяма част от подгоричани. Дали това не е спомогнало в селото да бъдат заразени няколко души, а един от тях да изгуби живота си? Търговище бе последната област в страната, която констатира първия си случай на Ковид-19. Към днешна дата все по-често ставаме част от нерадостната статистика на новозаболелите за последното денонощие в страната. За изясняване на обстановката в региона потърсихме председателя на Областния щаб за борба с COVID – 19 и Областен управител на област Търговище, Митко Стайков. Чуй интервюто Тук:

Спасителен пояс от правителствената мярка 60 на 40!

По официални данни към 24 юни т.г. по правителствената мярка 60 на 40 в област Търговище са изплатени 2 653 882 лева. Средствата са усвоени от 60 предприятия и 36 060 лица. Данните сочат още, че изплатената за областта сума по мярка 60 на 40 е 2.3 % от общо изплатените 114.7 млн. лв. за страната.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background