Нов случай на коронавирус в област Търговище

Written by on 26/06/2020

53-годишна жена от с. Звездица, общ. Омуртаг е хоспитализирана в Инфекциозно отделение на МБАЛ – Търговище, след като е дала положителна проба за коронавирус. Към момента състоянието й е сравнително добро и диша самостоятелно.

Жената се е завърнала в страната от Белгия на 24.06.2020 г. Заради оплаквания от болка в гърдите и повишена температура, още същия ден постъпва в МБАЛ – Омуртаг. При направен бърз тест за инфектиране с COVID-19 е отчетен положителен резултат. Насочена е за прием в МБАЛ – Търговище. Взета е проба за PCR-тест, транспортирана за вирусологично изследване в референтна лаборатория в гр. Варна. Резултатът, съобщен в късния следобед на 25.06.2020 г., потвърждава заразяването.

От Белгия към с. Звездица жената е пътувала с микробус заедно с още пет души. Шофьорът и сестрата на заболялата са от с. Звездица, а останалите пътници са жители на гр. Карнобат, гр. Омуртаг и с. Драгановец, общ. Търговище. Своевременно е установена тяхната самоличност, като са им връчени предписания за самоизолация. Днес, 26.06.2020 г., предстои екипи на РЗИ – Търговище да ги посетят, за да наберат проби за PCR-изследване.

При прибирането си у дома, заразената жена се е срещнала единствено със своя съпруг, който с личен автомобил я е транспортирал до болницата в Омуртаг. В лечебното заведение е установено, че новозаразената е имала контакт с лекар и медицинска сестра, които също ще бъдат тествани.

Предприети са всички необходими мерки за недопускане разпространението на заразата. Проучването на обстановката продължава.

Настанената в Инфекциозно отделение на МБАЛ – Търговище 51-годишна жена от с. Буховци, общ. Търговище, заболяла от COVID-19, е дала вече отрицателна проба за вируса и предстои нейното изписване.

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background