Чака се увеличаване на сигналите за домашно насилие в Търговище

Written by on 22/06/2020

От днес (22 юни) „Асоциация НАЯ” Търговище възобновява консултациите на пострадалите на място в Центъра в Търговище и в откритите приемни в другите градове на региона.

Рязък скок в сигналите за домашно насилие, след отпадането на ограничителните мерки в страната, прогнозираха от „Асоциация НАЯ” Търговище.

От организацията очакват около 30 % повече клиенти в социалната си услуга през следващите няколко месеца. Причината за това е продължителната социална изолация по време на пандемията, при която много жертви нямаха възможност да потърсят помощ. От асоциацията планират да актуализират работата си, като включат онлайн инструменти, чрез които жертвите на домашно насилие бързо и анонимно да могат да търсят помощ.

„Дори след облекчаване на ограниченията в страната, голяма част от жените и децата, пострадали от домашно насилие ще продължат да са в рискова ситуация, заради загуба на работа и доходи. Те се нуждаят от подкрепа за да се справят с последиците от социалната си изолация, обедняването и невъзможността да се осигури дори най-необходимото.”, категоричен е директорът на социалната услуга. Тя припомни, че в момента тече национална дарителска кампания в помощ на 50 жени и деца от област Търговище. Тя се намира в платформата Helpkarma https://bg.helpkarma.com/campaign/pomogni-na-postradalite-ot-domashno-nasilie-1862 и всеки може да стане дарител за каузата.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background