ВС „Дунав”е алтернативата за спасение от водна криза

Written by on 29/05/2020

Водоснабдителна система „Дунав” и доизграждането й като алтернативен водоизточник за областите Търговище, Разград и Шумен.

Областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков проведе среща с изпълнителния директор на „Български ВиК холдинг“ ЕАД инж. Илиян Илиев. Основна тема в разговора бе водоснабдяването от язовир „Тича”, предвид трайното засушаване в региона и намаляване на водните запази във водоема.

Акцент в срещата бе поставен върху бъдещето на водоснабдителна система „Дунав” и доизграждането й като алтернативен водоизточник. Към момента се цели срочно обследване на трасето на системата, изработване на прединвестиционно проучване и обсъждане предложенията за реконструкция или цялостна подмяна на съоръженията по трасето.

Цялостната реализация на проекта ще се осъществи с участието на „Български ВиК холдинг“ ЕАД, който ще обезпечи финансирането на дейностите. В тази връзка инж. Илиян Илиев е пряко отговорен и ангажиран за приоритетното изпълнение на проекта за доизграждане и реконструкция на ВС „Дунав”.

ВиК Асоциация-Търговище има възможност чрез реализирането на проекти да обнови ВиК-инфраструктурата на територията на петте общини в състава на област Търговище.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background