Контейнерите в община Попово преливат от отпадъци

Written by on 24/05/2020

Контейнерите за смет в община Попово отново преливат от отпадъци! Десетки граждани сигнализират, че от седмица те не се почистват, а кучета, котки и клошари разнасят съдържанието им. Многобройни снимки на мизерията заливат страниците на поповчани във фейсбук, където те изразяват и недоволството си.

Проблемът с отпадъците на общината продължава повече от година.

През февруари 2020 г. поповчани казаха категорично „НЕ“ на монтирането на пещи за горене на отпадъци в близост до Попово и дори на територията на цялата им община. Месец след това от екоинспекцията в Шумен спряха и дейността на площадката за отпадъци до Попово, а причината бе, че боклуците не се сепарират. От РИОСВ-Шумен са правили многократни предписания на дружеството, което обгрижва битовия боклук на община Попово да извършва сепариране. Заради неизпълнение на мерките на РИОСВ вече са направени пет акта на обща стойност 18 000 лв. Администрацията на кмета Веселинов спешно трябваше да търси решение за извозването на тоновете боклуци, генерирани на територията на населените й места. Доколкото ни е известно след наложения ПАМ (Принудителна административна мярка) – спиране депонирането на отпадъци на поповската площадка, отпадъците на Попово започнаха да се извозват към депото в община Омуртаг.

Остава неясно, какво се случва в правооотношенията на Община Попово с досегашната фирма, извозваща отпадъците? Не е ясно дали техният пет годишен договор е прекратен предсрочно? Вярно ли е, че кметът на Община Попово е поискал оставките на няколко свои дългогодишни и близки служители заради задълбочилия се проблем със сметта? Кога контейнерите и пространството около тях ще бъдат отново почистени?


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background