Последен коментар на ресорния министър по темата за забавачките

Written by on 06/05/2020

В различните групи във фейсбук темата за и против отварянето на детските градини е широко дебатирана. Бе създадена и анкета, която целеше да провери нагласите сред възрастните и дали яслите, и градините да отворят след 13 май, когато изтича срокът на извънредното положение. В допитването участие взеха както родители, така и заетите в ясли и градини. Над 20 000 души я попълниха. Много родители се притесняват, че скоро работодателите им ще настояват да се връщат на работа. Това би създало проблем за онези, които сами се грижат за децата си. В общинските и частните забавачки има и немалко служители, които също се тревожат за работните си места. Те търпят и сериозни финансови загуби.

Същевременно е логично и щом има решение училищата да останат затворени, то това да важи и за забавачките. В световен мащаб се коментира, че малките деца могат да се заразят от коронавирус, но или не показват симптоми или това не води до проблеми.

Що се отнася до яслите и градините – те са изпратили добрите практики до кметовете. „Не е добре децата в тази възраст да седят пред екраните дълго време. Препоръчваме до 7 часа общо учене на ден за малките ученици“, категоричен бе министътрът на образованието.

Попитам кога ще се отворят ясли и детските градини, той заяви, че всяка седмица се прави анализ. „Да бъдем предпазливи – това надделява при нас, подчерта Вълчев.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background