Детските градини остават затворени

Written by on 05/05/2020

Седмица за седмица – така се прави анализ на ситуацията относно детските градини в България в условията на коронавирус. Това стана ясно от думите на образователния министър Красимир Вълчев. Считаме, че е голям рискът от това да се събират на едно място деца, за да работят детските градини. Около 30-40% от родителите биха си пуснали децата в детските градини“, каза министър Вълчев.

Тази и следващата седмица детските градини не трябва да отварят врати, каза още той. Темата е наистина проблемна, призна Вълчев и заяви, че най – вероятно ще бъде удължен платеният отпуск на персонала в градини и ясли.

Всички деца, които са в четвърта група ще си получат удостоверения за завършена градина, за да бъдат записани в първи клас. Да, те няма да са така подготвени като децата от предните години, поясни Вълчев.

Сред родителите също няма единно мнение. В различните групи във фейсбук темата е широко дебатирана. Имаше и анкета, която целеше да провери нагласите сред възрастните дали яслите и градините да отворят след 13 май, когато изтича срокът на извънредното положение.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background