От 4 май в Търговище започва подаването на документи за прием в първи клас

Written by on 28/04/2020

Прием в първи клас

От 4 май стартира подаването на документи за първи клас в търговищките училища. Кандидатстването става по електронен път чрез платформата за централизиран прием, като срокът е 29 май. Родителите, които нямат интернет или се затрудняват, остава възможността за подаване на заявления и на място, при спазване на противоепидемичните мерки.

Основен критерий при класирането на децата е близостта на училището до настоящия или постоянния им адрес. Ако адресите са различни, при класирането се взема по-благоприятният от тях. Документи могат да се подават в до 3 училища, включително в тези, извън района на най-близкото. В тези случаи обаче децата ще заемат свободните места, останали след класиране на децата, живеещи в прилежащия район на съответното заведение.

Резултатите от първото класиране ще бъдат обявени на 1 юни в интернет страниците на училищата. Записването е в срок до 8 юни на място в учебните заведения. По-късно през юни ще бъдат обявени останалите свободни места за второ и трето класиране.

17 са заявените от училищата паралелки за прием в първи клас за учебната 2020/2021 година, а планираният брой на децата в тях е 392. По данни на детските градини, децата, които трябва да постъпят в първи клас през 2020 г., са 375.

При необходимост и в случай на удължаване на срока на извънредното положение, ще бъдат обявени и нови дати за обявяването на резултатите и записването.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background