Осъдиха мъж от община Попово, нарушил карантината си

Written by on 22/04/2020

Осъдителна присъда за мъж, нарушил мерките против разпространението на COVID-19 след одобрено от съда споразумение с Районната прокуратура в Търговище. Съобщават от Апелативна прокуратура – Варна.


38-годишният Мехмед М., който е бил привлечен към наказателна отговорност от Териториалното отделение в Попово на Районната прокуратура в Търговище за нарушаване на мерките против разпространението на COVID-19 по време на пандемия и извънредно положение, е сключил споразумение с прокуратурата. Вчера съдът е одобрил споразумението като непротиворечащо на закона и морала.
За извършеното престъпление Мехмед ще търпи наказание една година лишаване от свобода, изтърпяването на което е било отложено с тригодишен изпитателен срок.


38-годишният мъж се завърнал от Германия и бил поставен под задължителна карантина от РЗИ в Търговище. Посочил в декларация адреса, на който ще бъде в изолация до края на месец март. При проверка на 21 март около 17,30 часа се установило, че Мехмед М. не е там. Така се стигнало до повдигането на обвинение за нарушаване на карантинните мерки по време на пандемията от заразната вирусна инфекция.
Одобреното от съда споразумение е окончателно и вече е в сила.


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background