„ЗЛАТНОТО ОКО” 2020

Written by on 22/04/2020

Община Попово стартира подготовката по организирането на X-ото юбилейно издание на фестивала за операторско майсторство „Златното око“ с международно участие, в памет на големия български оператор Димо Коларов.

Димо Коларов


Фестивалът ще се проведе от 8 до 10 октомври 2020 г. в град Попово – родния град на Димо Коларов. Програмата ще включва следните категории: игрални – пълнометражни и късометражни филми, документални и студентски продукции.

Организатор е Община Попово, като негови съорганизатори са: Съюзът на българските филмови дейци, Министерство на културата – ИА „Национален филмов център“ и UVT.


Фестивалът се провежда от 1998 на всеки две години в гр. Попово – родното място на големия български оператор Димо Коларов. Неговата цел е развитие и популяризиране на българското кино, стимулиране изкуството на изображението в работата на българските филмови оператори, използване възможностите на съвременната техника при създаване на произведения от различни видове и жанрове на седмото изкуство.


Статутът за провеждането на фестивала е утвърден от организаторите и съорганизаторите и може да се намери на официалните страници на: Община Попово, Съюза на българските филмови дейци и сайта на кинофестивала, като вече се приемат заявки за участие.


За контакти в Община Попово: Росица Георгиева – тел. 0878 675 814, e-mail: goldeneyebg.eu@gmail.com


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background