120 са под карантина в област Търговище

Written by on 20/03/2020

От РЗИ – Търговище обобщиха, че в област Търговище към днешна дата има общо 120 лица, поставени под домашна карантина. Това стана ясно на заседание на Областния медицински съвет .

Най-често жители на областта се завръщат от Германия (59 лица), Нидерландия (20 лица), Франция (9 лица), Италия (6 лица).

От област Търговище са били изпратени 25 проби за изследване за наличие на коронавирусна инфекция. Пробите са предоставени на референтна лаборатория

„Към този момент няма гражданин на област Търговище, диагностицирани с COVID-19” – заяви д-р Мариян Кючуков – зам.-директор на РЗИ.

„Към момента всички институции работят в синхрон и спазват указанията на Министерство на здравеопазването. Това трябва да продължи. Само с координирани действия ще успеем да ограничим разпространението на инфекцията в страната” – заяви категорично областният управител.
Г-н Стайков предложи заседанията на Областния медицински съвет да се провеждат дистанционно – неприсъствено, за да се ограничи събирането на много хора на едно място, с цел превенция срещу вируса. Заседанията на Съвета ще се осъществяват посредством софтуерна комуникация. При настъпване на извънредна необходимост, Съветът ще бъде свикан незабавно


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background