Шивашките фирми в помощ на русенци

Written by on 17/03/2020

В неделя Община Русе отправи апел към всички управители и собственици на шивашки фирми в региона да помогнат на града си, като се включат в ушиването на маски за многократна употреба. Предприемачи в бранша веднага изразиха готовността си за съдействие, а часове след апела в общината пристигна и първото дарение – 500 броя маски от местна фирма.

снимка:style-bio.com

„Русе е емблема и на шивашката промишленост. Най-добрите фабрики са тук и не съм се съмнявал, че ще откликнат на молбата ни“, изрази своята благодарност кметът Пенчо Милков.

Все повече предприятия заявяват желанието си да помогнат безвъзмездно на своите съграждани. Дарителите снабдяват доброволците от БЧК, служителите, които дезинфекцират, както и старчески домове.

Маски се шият и в Професионалната гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ в Русе. „Започнахме да шием маските вчера и изработихме 500 броя. Днес организацията е още по-добра и дори получихме поръчка от Съюза на българските учители, която ще изпълним“, обяви директорката на гимназията Диана Иванова.


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background