Празни щандове в магазините не само у нас

Written by on 16/03/2020

На фона на разпространението на корона вируса в световен мащаб все повече се засилва и паническото пазаруване, като потребителите в цял свят се запасяват със стоки като дезинфектант за ръце, консервирани храни и тоалетна хартия.

Вирусът „ Празни щандове” забелязваме на много места и у нас и по света.

Гьотебор в Швеция. Наш сънародник ни изпрати снимки от хранителен магазин. Видно и там рафтовете са празни, но пък твърди, че хората са много дисциплинирани.

„Тука обществото и хората са наясно със сериозността на проблема и не е нужно правителство или власти да ги постават под карантина и да им се налагат глоби наказания ако нарушат дадена забрана. Има гореща линия-телефон, на която, всеки който е със здравословни проблеми се обажда и не излиза никъде. Доставят им се продукти до дома и от всичко което имат нужда…Но няма паника сред хората…Магазините са празни тъй като града, в който живея аз ,Гьотеборг е вторият по големина в Швеция и в момента е блокиран, не се допускат хора да влизат и излизат от града в срок от един месец …И може би ,това е причината хората да се запасяват с хранителни продукти , както и да имат по малко време контакти с други хора ,знам ли? „

Испания. Броят на смъртните случаи от корона вируса в Испания се е удвоил за последното денонощие, а заразените са вече близо 8000, съобщи днес испанското здравно министерство, цитирано от световните агенции.

Снимките на празните щандове са от град Виабла.


Current track

Title

Artist

Със съдейдтвието на : LIVE365

Със съдейдтвието на : LIVE365

Background